Opiskelijatarinoita

Viinikoulu Perho PROssa on suoritettu 60s WSET Level 4 Diploma! Paljon Onnea Riikka Jylhä-Vuorio!

Viinikurssin vaativuudesta kertoo se, että materiaali ja luennot ovat englanniksi ja kurssilla maistellaan noin 400 viiniä. Viinikoulu Perho PRO on järjestänyt koulutusta vuodesta 2001 lähtien. WSET Level 4 Diploma toimii ponnahduslautana Master of Wine -koulutukselle.

Diploman suorittanut Riikka Jylhä-Vuorio kertoo, että maistelu on melkein helpoin osuus koulutusta, johon omat haasteensa tuo englannin kieli ja käytössä olevien termien opettelu – mutta myös kemia ja maantieto. Se, että missä maantieteelliset alueet ovat ja mitä ne tuovat rypäleiden kautta viinin makuun. Järjestelmällinen viinikoulutus on iso panostus, joka vaatii aikaa, rahaa ja vaivaa myös kotitehtävien muodossa – kotiin täytyy ostaa viinejä, jotta voi maistella, maistella ja maistella.

Makuasioista ei voi kiistellä, sillä myös ammattilainen luottaa omaan makuunsa. Riikan mukaan kallein viini ei ole aina paras, eikä viiniarvosteluihin kannata tuijottaa sokeasti, sillä arvostelun taustallakin on aina jonkun mielipide. Omat suosikit löytyvät ajan kanssa, eikä kaikkien tarvitse tykätä samoista, ei vaikka kyseessä olisikin ”huippuviini”.  Riikka vinkkaa, että Roseeviinit ovat usein aliarvostettuja. Ne ovat monipuolisia viinejä, jotka varsinkin kesällä sopivat hyvin myös grillatun ruoan kanssa.

Viinikoulutukseen kannattaa lähteä, jos on kiinnostunut viineistä. Riikan mukaan harrastuneisuus on avuksi ja hänelle oli hyötyä myös ravintola-alan kokemuksesta. Se, että on tottunut maistamaan ja erottamaan makuja on hyödyksi viinimaailmassa. Harjoituksen kautta mestariksi. Jos sinäkin mietit, mitä sinusta tulisi ”isona” ja olet viinit kiinnostavat, löydät lisätietoja viinikoulutuksesta täältä: https://perhopro.fi/viinikoulu/. Tutustu myös Riikan blogiin Korkin päällä.


Anniina suoritti Viinikoulu Perho PROn WSET Level 2:n ja Level 3:n erinomaisin tuloksin ja kertoo videolla oman tarinansa.


Viinikoulusta valmistunut Suvi

Level 2 -kurssi on hyvin järjestetty tiivis paketti viinitiedon perusteista. Koulutus sopii kaltaiselleni viineistä kiinnostuneelle harrastajalle kuten myös alalla työskentelevälle.

Viiniammattilaisten, FM Jouko Mykkäsen, MW Essi Avellanin ja MW Heidi Mäkisen innostavat luennot sekä viinien analysointi yhdessä olivat suureksi hyödyksi.

Oppikirja on hyvin jäsennelty, selkeä ja helppolukuinen.

Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille viineistä kiinnostuneille!

Suvi, WSET Level 2