WSET LEVEL 2 AWARD

in Wines (1.8.2019 alkaen)

WSET Level 2 -viinikurssi on johdantokurssi viinien maailmaan ja niiden maistelutekniikkaan.

Viinikoulu

Kurssi on hyvin suositeltava johdantokurssi WSET Level 3 Advanced >>-kurssille haluaville. Viinikoulu Perho PROn Level 2 -kurssi vastaa Wine & Spirit Education Trustin>> (WSET) Level 2 Award in Wines >> tasoa.

Keväällä 2018 Viinikoulu Perho PROn opiskelija Markku Korhonen sai WSET Level 2 tentistä täydet 100% oikein! Onnea Markku! Tässä Markun ajatuksia koulutuksesta:

”WSET Level 2 on erinomainen viinitiedon peruskurssi, joka sopii hyvin myös vakavalle harrastajalle. Olemassaolevat tiedonmuruset tulee kerrattua ja kehittyvät kokonaisuuksiksi. Täytyy myös nostaa esiin Jouko Mykkäsen karismaattinen tapa luennoida. Luentojen tahti on kova, mutta huumori pilkkoo sitä oikein mukavasti. Suosittelen ja jatkan varmasti itsekin opintoja sopivassa kohdassa.”

 

Kenelle

WSET Level 2 on tarkoitettu niille, joilla on vain vähän /ei lainkaan tietoa viineistä. Se on tarpeellinen tausta jos tarvitset työssäsi kattavan ja tiiviin perustason tietopaketin juomista ja niiden taustoista.

Tämä kansainvälinen kurssi on monessa maassa välttämätön edellytys kaikille alkoholikauppojen myyjille, tukku- ja maahantuojayritysten koko henkilöstölle sekä ravintoloiden tarjoilijoille ja kokeille. Se sopii myös erinomaisesti esimerkiksi viiniharrastajille.

Sertifikaatin haltijat osaavat tulkita juomien etikettejä, antaa ohjausta sopiviin valintoihin juomien suhteen ja ennen kaikkea he hallitsevat ammattimaisen maistelutekniikan.

Sisältö

Opiskelumuoto on luennot, joihin sisältyy maistamisharjoituksia. Luennot ovat iltaisin, kesto kerralla 3,5 tuntia. Yhteensä luentoja on 15,5 tuntia.

  • Maistelutekniikka Viinin viljely ja valmistus Viiniluokitukset ja -etiketit
  • Keskeiset rypälelajikkeet: Chardonnay ja Pinot Noir Cabernet Sauvignon ja Merlot Sauvignon Blanc ja Riesling Syrah ja Grenache
  • Keskeiset viinimaat: Ranska, Italia, Espanja, Portugali ja Saksa USA, Chile, Argentiina, Etelä-Afrikka, Australia ja Uusi-Seelanti
  • Samppanja ja muut kuohuviinit Sherry, Port ja vastaavat väkevät viinit

Syksystä 2019 lähtien kurssimateriaalipaketti sisältää mm. englanninkielisen oppikirjan, opiskeluoppaan ja harjoitustehtäviä. Luennot ovat suomeksi.

Ajankohta

WSET Level 2 2019 B

26.8.2019 klo 15-20, Jouko Mykkänen: Kurssin aloitus, Systemaattinen maistelu, Viljely ja valmistus
2.9.2019 klo 16-19.30, Jouko Mykkänen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc; Syrah, Grenache, Riesling
9.9.2019 klo 16-19.30, Essi Avellan MW: Chardonnay, Pinot Noir, Kuohuviinit, makeat viinit
16.9.2019 klo 16-19.30, Heidi Mäkinen MW: Muut valkoiset ja punaiset lajikkeet, Sherry, Port, Väkevät juomat

Tentti 30.9.2019 klo 15

Pidätämme oikeuden aikataulun muutoksiin ja kurssin perumiseen mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kevään 2020 WSET Level 2 2020 A-kurssille alkaa syyskuussa.

Kun olet suorittanut kurssin tentin hyväksytysti saat WSET:ltä sertifikaatin ja pinssin.

Kurssin hinta ja peruutusehdot

  • Opiskelumaksu on 762 € + alv 24 %, 944,88 sis. alv 24 % (vuoden 2020 hinta).

Hintaan sisältyy suomenkieliset luennot, englanninkielinen kurssimateriaalipaketti ja maisteltavat viinit sekä tentti (englanninkielinen).

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme 50 % kurssin hinnasta. Jos peruutuksen syynä on sairaus (lääkärintodistus esitettävä), on toimistokuluveloitus 50 € sis. alv 24 % (62 € sis. alv. 24 %). Jos osallistuja jää saapumatta eikä ole perunut osallistumistaan, veloitamme koko kurssimaksun.

Kouluttajat
Jouko Mykkänen, FM, lehtori
Essi Avellan, MW
Heidi Mäkinen, MW

Tentti

WSET Level 2 -tentin ja uusintatentin ajankohta  ja ilmoittautuminen

Tunnin mittainen tentti sisältää 50 monivalintakysymystä. Opiskelijat tekevät tentin Suomessa, mutta se tarkastetaan Lontoossa.

  • Tentti 30.9.2019 klo 15. Ilmoittautuminen päättynyt. Seuraava tentti keväällä 2020.

Tähän tenttiin saavat osallistua vain WSET Level 2 -kurssille Perho PROssa osallistuneet.

Uusintatentin hinta

  • WSET uusintatentin hinta on 100 € (+ alv 24 %), 124 € (sis. alv. 24 %).

Peruutusehdot

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen tenttiä sirpa.vaahti (at) perho.fi tai  050 3100 787. Myöhemmistä peruutuksista tai saapumatta jättämisestä veloitamme peruutusmaksun 50 € (+ alv 24 %).

Koulutuspaikka
Sekä koulutus että tentti järjestetään Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksella: Perho PRO, Perhonkatu 11, Ravintola Perhon -talo, 00100 Helsinki.

Lisätiedot

Sirpa Vaahti, koulutussuunnittelija
050 3100 787
sirpa.vaahti (at) perho.fi