Perhon Juustola
Perhon Juustolan tarina alkoi vuonna 2018, kun kouluttaja Olli Takanen ja ruokatuotannon lehtori Jarkko Ahvenainen kiinnostuivat sinihomejuuston valmistuksesta. Alusta lähtien mukana on ollut rohkeutta ja uskallusta kokeilla erilaisten juustojen valmistamista. Juustot valmistetaan luomumaidosta ja kypsytetään Perhon omassa viinikellarissa, jossa ne tulevat hyviksi ystäviksi viinien kanssa. Nykyisin ”juustomestarina” häärii Olli Takanen, jonka oivalluksista ovat saaneet alkunsa Perhon Juustolan herkkujuustot.
Mistä juustoja voi ostaa?
Juustojamme voi ostaa Ravintola Perhosta, Perho Puodista. Puoti on auki ravintolan aukioloaikoina. Tervetuloa tutustumaan!
Juustoa voi ostaa myös Hakaniemen kauppahallista Lentävästä Lehmästä sekä Stockmann Herkusta.
Perhon Juustolalle Vuoden Juustoteko –kunniamaininta
Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys ry on palkinnut Perhon Juustolan Vuoden Juustoteko -kunniakirjalla Jyväskylän Juustomessuilla 23.–24.11.2024. Yhdistys perustelee valintaansa seuraavasti: ”Vuoden juustoteko kohdistuu suomalaisesta maidosta valmistettuun juustoon ja parantaa jollain tavoin sen kilpailukykyä.”
Perhon Rehtori sinihomejuusto voitti kultaa World Cheese Awards 2023 kilpailussa
Perhon Juustola Helsingistä on valittu World Cheese Awards -kilpailun voittajien joukkoon, joka pidettiin Norjan Trondheim Spektrumissa perjantaina 27. lokakuuta. Perhon Juustolan valmistama sinihomejuusto, Perhon Rehtori, saavutti kultaa maailman arvostetuimmassa juustokilpailussa.
Palkittu Perhon Rehtori on tehty pastöroidusta luomu lehmänmaidosta, sitä on kypsytetty 5 kuukautta ja se valmistetaan täysin käsityönä. Maultaan juusto on pähkinäinen, lempeän luonteikas ja aromikas.
- World Cheese Awards -kilpailuun osallistui 4 502 juustoa 43 eri maasta. Perhon juustola oli ainoa suomalainen juustola tämän vuoden kilpailussa.
Lisätietoja Juustolan toiminnasta ja tuotteista:
Olli Takanen
olli.takanen@perho.fi