Perhon Juustola

Perhon Juustola

Perhon Juustola on pieni artesaanijuustola Töölön sydämessä, Perhossa.

Juustot valmistetaan luomumaidosta ja kypsytetään Perhon omassa viinikellarissa, jossa ne tulevat hyviksi ystäviksi viinien kanssa. Nykyisin ”juustomestarina” häärii Olli Takanen, jonka oivalluksista ovat saaneet alkunsa Perhon Juustolan herkkujuustot.

Perhon Juustolan tarina alkoi vuonna 2018, kun kouluttaja Olli Takanen ja ruokatuotannon lehtori Jarkko Ahvenainen kiinnostuivat sinihomejuuston valmistuksesta. Alusta lähtien mukana on ollut rohkeutta ja uskallusta kokeilla erilaisten juustojen valmistamista.

Mistä juustoja voi ostaa?

Juustojamme voi ostaa Ravintola Perhosta, Perho Puodista. Puoti on auki ravintolan aukioloaikoina. Tervetuloa tutustumaan!

Juustoa voi ostaa myös Hakaniemen kauppahallista Lentävästä Lehmästä sekä Stockmann Herkusta.

Suunnitellaan yhdessä uniikki juusto ravintolaasi

Haluatko ravintolaasi juuston, mitä ei saa mistään muualta. Yhdessä voimme suunnitella ja toteuttaa juuri teille sopivan juuston.

Räätälöintivaihtoehdot ovat seuraavat:

  • Valitse juustotyyppi ja raaka-aineet – maidon lisäksi voimme yhdistellä erilaisia hapatekantoja ja homejuustoihin useita homeita tai niiden yhdistelmiä.
  • Päätä kypsytysaika ja -paikka – juustot voidaan kypsyttää meidän tiloissamme tai ravintolanne omissa tiloissa.
  • Saat juustot meiltä valmiiksi kypsytystä varten valmiiksi pakattuina, jotta ne kypsyvät optimaalisesti omissa tiloissanne.

Ja mikä parasta – ravintolanne henkilökunta on aina tervetullut osallistumaan juuston valmistukseen. Näin voitte tarjota asiakkaille tarinan juuston takaa, ei pelkkää makua.

Juustopöytä ry on myöntänyt vuoden 2025 Kultainen Juustohöylä -tunnustuksen Perhon Juustolalle

Vuodesta 2010 lähtien jaettu palkinto myönnetään vuosittain juustoalan toimijalle, joka on ansioitunut suomalaisen juustokulttuurin edistämisessä. Se on tapa kannustaa, kiittää ja nostaa esiin kotimaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita. Lisätietoja www.juustopoyta.fi

Perhon Juustolan Olli Takanen ja Teemu Lehto kävivät keskiviikkona 29. lokakuuta pokkaamassa Kultainen Juustohöylä -palkinnon Finlandia-talossa.

Perhon Juustolalle Vuoden Juustoteko –kunniamaininta

Suomen Juustonvalmistajain Yhdistys ry on palkinnut Perhon Juustolan Vuoden Juustoteko -kunniakirjalla Jyväskylän Juustomessuilla 23.–24.11.2024. Yhdistys perustelee valintaansa seuraavasti: ”Vuoden juustoteko kohdistuu suomalaisesta maidosta valmistettuun juustoon ja parantaa jollain tavoin sen kilpailukykyä.”

Perhon Rehtori sinihomejuusto sai kultaisen maininnan World Cheese Awards 2023 -kilpailussa

Perhon Juustola Helsingistä on valittu World Cheese Awards -kilpailun voittajien joukkoon, joka pidettiin Norjan Trondheim Spektrumissa perjantaina 27. lokakuuta. Perhon Juustolan valmistama sinihomejuusto, Perhon Rehtori, saavutti kultaa maailman arvostetuimmassa juustokilpailussa.

Palkittu Perhon Rehtori on tehty pastöroidusta luomu lehmänmaidosta, sitä on kypsytetty 5 kuukautta ja se valmistetaan täysin käsityönä. Maultaan juusto on pähkinäinen, lempeän luonteikas ja aromikas.

35. World Cheese Awards -kilpailuun osallistui 4 502 juustoa 43 eri maasta. Perhon juustola oli ainoa suomalainen juustola vuoden 2023 kilpailussa.

Perhon Juustola Helsingistä on valittu World Cheese Awards -kilpailun voittajien joukkoon. Perhon Juustolan valmistama sinihomejuusto, Perhon Rehtori, saavutti kultaa maailman arvostetuimmassa juustokilpailussa.

Lisätietoja Juustolan toiminnasta ja tuotteista

  • Olli Takanen

    kouluttaja 040 156 3535

Perhon Juustola – tilaa maistiaiset tästä

Otamme sinuun yhteyttä.

Nimi(Pakollinen)
Toimitusosoite
Postituslistalle liittyminen(Pakollinen)