Perhon Rehtori -sinihomejuusto voitti kultaa!

Perhon Juustolan valmistama sinihomejuusto, Perhon Rehtori, saavutti kultaa maailman arvostetuimmassa juustokilpailussa, World Cheese Awardsissa. 35:nteen World Cheese Awards -kilpailuun osallistui 4 502 juustoa 43 eri maasta. Perhon juustola oli ainoa suomalainen juustola tämän vuoden kilpailussa.

Perhon Rehtori teki vaikutuksen johtavien juustoasiantuntijoiden paneeliin, johon kuului kriitikkoja, kokkeja, reseptien tekijöitä, ostajia, jälleenmyyjiä, toimittajia ja alan asiantuntijoita. Tämä raati arvioi jokaisen juuston huolellisesti ottaen huomioon sellaiset tekijät, kuten juuston ulkonäön, aromin, koostumuksen, rakenteen ja ennen kaikkea sen maun ja suutuntuman.

Palkittu Perhon Rehtori on tehty pastöroidusta luomulehmänmaidosta, sitä on kypsytetty 5 kuukautta ja se valmistetaan täysin käsityönä. Maultaan juusto on pähkinäinen, lempeän luonteikas ja aromikas.

Kaikki kilpailujuustot arvioitiin yhdessä päivässä 264 asiantuntijan voimin ja he edustivat 38 eri maata. Aamupäivän aikana jaettiin pronssi-, hopea-, kulta- ja superkultapalkinnot. Superkultaehdokkaat arvioitiin uudelleen, jotta löydettiin tämän vuoden 16 parasta juustoa. Näistä juustoista valittiin ja kruunattiin vuoden 2023 maailmanmestarijuusto.

Lisätietoja Perhon Juustolasta

Olli Takanen, olli.takanen@perho.fi tai soita 040 156 3535