Minustako kahvilatyöntekijä? 699630

Kahvilapalvelut – Minustako kahvilatyöntekijä? Koulutusnro 699630

Kahvilapalvelut –tutkinnonosakoulutus (20.9.-15.11.2021) on suunnattu ensisijaisesti ilman ammatillista koulutusta oleville vähintään 18-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, jotka haluavat työskennellä kahvilan eri työtehtävissä. Koulutuksen toissijaisena kohderyhmänä ovat uudelle alalle suuntaavat TE-toimiston ja kuntakokeilun työttömät ja työttömyysuhan alla olevat ammatinvaihtajat.

EDELLYTYKSET

Hakijoilta edellytetään vahvaa motivaatiota ja kiinnostusta kahvila-alalla työskentelemiseen, valmiutta asiakaspalvelutehtäviin, kahvilatyöskentelyyn soveltuvaa terveyttä, valmiutta ajoittain nopeatempoiseen vuorotyöhön sekä riittävää suomen kielen taitoa.

KOULUTUKSESTA

Kahvilakoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon kuuluu lähi- ja verkko-opetusta sekä työelämässä tapahtuvaa oppimista. Koulutukseen kuuluvan työelämässä oppimisen jaksolla opiskelijat suorittavat tutkinnon osan vaatimia työtehtäviä.  Työssäoppiminen tapahtuu jakson aikana viitenä päivänä viikossa ja se voi tapahtua myös viikonloppuisin. Oppimisjakson aikana opiskelijat suorittavat Kahvilapalvelut -tutkinnon osan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opintojen kesto voi vaihdella yksilöllisesti henkilökohtaistamisen perusteella.

Koulutus toteutetaan suomen kielellä.

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

LÄHIOPETUKSEN SISÄLTÖ (20.9.-15.10.2021)

– Koulutuksen aloitus, sisältö, ohjeet ja apuvälineet (iPerho -verkkokampus)

– Kahvilatyöntekijän työnkuva ja toimialatuntemus

– Keittiön koneet, laitteet ja välineet, ergonomia ja turvallinen työskentely

– Kahvilan lounas- ja vitriinituotteet

– Vastuullisuus somekanavissa

– Kahvi- ja teekoulutus

– Alkoholilainsäädännön koulutus ja testi

– Perustietoa viineistä ja yleisimmät juomasekoitukset

– Hygieniaosaaminen, testi

– Asiakaspalvelu ja myyntitaidot

– Työyhteisö- ja vuorovaikutustaidot

 TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN JAKSO (16.10.-14.11.2021)

– Työelämässä oppiminen

– Tutkinnon osan näytön suorittaminen ja arviointikeskustelu

KOULUTUKSEN TAVOITE

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija kehittää valmiuksiaan kahvilatyöskentelyn aloittamiseen sekä selkeyttää koulutus- ja työllistymismahdollisuuksiaan. Opiskelija saa tiedolliset, taidolliset ja asenteelliset perusvalmiudet, joiden avulla työssäoppiminen kahvilassa työelämässä oppimisen -jaksolla onnistuu. Työelämässä oppimisen jaksolla opiskelija suorittaa Kahvilapalvelut -tutkinnon osan Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Tavoitteena on työllistyä koulutuksen jälkeen alan työtehtäviin tai jatkaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi > Haussa olevat työvoimakoulutukset > hakusanana koulutuksen numero 699630 > haettavan koulutuksen Kuvaus-/Tiedot-välilehti) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan ryhmähaastatteluun. Ryhmähaastattelut järjestetään Perho Liiketalousopiston tiloissa viikolla 36.

Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli et osallistu valintatilaisuuteen, tai perut koulutukseen osallistumisen ilman pätevää syytä, TE-toimisto selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (Työttömyysturvalaki 2 a luku 12 §).

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Hakuaika on päättynyt. Koulutus alkaa 20.9.2021.

LISÄTIETOJA

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9–16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Tom Källroos, Perho Liiketalousopisto Oy/Perho PRO

tom.kallroos@perho.fi , p. 0400 184 165