WSET Level 2 Award in Beer

Jos haluat tietää enemmän oluesta, WSET Beer Level 2 olutkoulutukseemme on juuri sinulle tehty. Tämä koulutus on keskitason intensiivinen koulutus ja sen jälkeen ymmärrät miten eri raaka-aineet ja valmistustavat vaikuttavat oluen tuoksuun, makuun ja laatuun. Tämän koulutuksen jälkeen pystyt luontevasti valitsemaan, kuvailemaan ja maistamaan oluita.

Mitä opit?

Koulutuksessamme syvennymme oluen raaka-aineisiin ja valmistusprosessiin ja miten ne vaikuttavat olueen. Opit myös maistamaan, kuvailemaan ja arvioimaan oluen laatua.

Jos työskentelet oluen parissa, pystyt toimimaan asiantuntijana niin asiakkaille kuin kollegoillesi. Jos olet harrastaja, osaat löytää oikean oluen tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Opiskelijan palaute WSET -level 2 BEER-kurssista

Kurssi oli todella hyvä, onneksi osallistuin sille. Tietoni oluista oli hyvin perustasoa ja keskittynyt lähinnä perus-lagerien nauttimiseen. Hiemankin erikoisemmat oluet sattuivat eteeni harvemmin ja arvio oli lähinnä, tykkäsin tai en tykännyt, ilman sen suurempaa arviointia siitä, miksi esim. en tykännyt oluesta, mitä piirteitä siitä löytyi ja miten ne oli mahdollisesti saatu kyseiseen olueeseen. Tämä kurssi todellakin avasi minulle oluen monipuolista maailmaa lukuisten maistettujen oluiden sekä teorian ohella. Nyt ymmärrän, miten erilaisia oluita tehdään ja mitä kaikkia raaka-aineita saa käyttää ja ennen kaikkea, miten niitä arvioidaan. Jotkin maistellut oluet olivat niin vinkeitä, ettei niihin olisi tullut tuskin koskaan koskettua, elleivät ne olisi kuuluneet tähän kurssiin.

Kouluttaja oli todella positiivinen ja aina mahtavalla fiiliksellä mukana kutakin kurssi-iltaa vetäessään. Tietotaito on korkea, mutta siitä huolimatta hän uskalsi myös sanoa, jos jokin asia oli hieman epävarmalla pohjalla. Tämä on mielestäni hyvä piirre kouluttajassa, sillä päteminen ja arvuuttelu ei antaisi hyvää kuvaa.

Tämä oli ensimmäinen WSET 2 olutkurssi, joten on varsin ymmärrettävää, että aikataulutus on vielä hieman hakusessa ja illat vähän venyivät. Mieluummin kuitenkin niin, kuin että materiaalia olisi jätetty käymättä läpi. Vaikka materiaali oli kattava, on siinäkin varmasti päivittämisen tarvetta tulevia kursseja ajatellen mm. arviokriteerien osalta. Kurssin tiedotus aloituksen, tarvittavien kulkukoodien sekä tentin osalta sujui mallikkaasti. Voin kyllä ehdottomasti suositella tätä kurssia muille oluista syvällisemmin kiinnostuneille.

Tero Lehtikallio, WSET Level 2 Beer -kurssi, syksy 2024

Koulutuksen sisältö

  • Oluen pääraaka-aineet ja niiden vaikutus lopulliseen tuotteeseen:
    • mallas ja muut sokerin lähteet, vesi, humala ja muut makuaineet, hiiva ja bakteerit.
  • Miten valmistustapa vaikuttaa oluen tyyliin ja laatuun:
    • käymisprosessin periaatteet, oluen panoprosessi, laitteisto ja hiivat (kasvatetut ja villihiivat).
  • Oluen säilyttäminen ja tarjoilu:
    • Ihanteelliset olosuhteet varastoinnille, oluen säilyvyys, tarjoilulämpötilat, lasit, hanaolut, pullo-olut, yleisimmät virhemaut, olut ja ruoka.
  • Yutustumme yli 50 eri oluttyyliin ja opimme niiden tyypilliset piirteet:
    • Maltaiset oluttyylit (lager ja pintahiiva), humalavetoiset oluet (lager ja pintahiiva), hiivan vaikutus olueen, villihiivaoluet ja muut erikoisemmat tyylit.

Toteutus

28 tuntia opiskelua

  • 16 tuntia lähiopetusta (4 x 4 h)
  • 11 tuntia omatoimista opiskelua
  • 1 tunnin tentti

Koulutus järjestetään englanniksi.

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Kevät 2025 A, tämä kurssi on englanniksi, this course will be lectured in English
ti 11.3.2025
ti 18.3.2025
ti 25.3.2025
ke 2.4.2025
kaikki päivät klo 16.00-20.00
ke 9.4.2025 klo 16.00-17.00 tentti

Pidätämme oikeuden aikataulun ja hinnan muutoksiin sekä kurssin perumiseen mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi. We reserve the right to change the schedule and price and to cancel the course if there are not enough participants.

Hinta

Hinta 590,44 € + alv 25.5 % (741,00 €).

Peruutusehdot

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme 50 % kurssin hinnasta. Jos peruutuksen syynä on sairaus (lääkärintodistus esitettävä), veloitamme toimistokulut 50 € + alv 25,5 %. Jos osallistuja jää saapumatta eikä ole perunut osallistumistaan, veloitamme koko kurssimaksun. Any cancellations must be notified not later than 14 days before the course starts to sirpa.vaahti (at) perho.fi or 050 3100 787. For subsequent cancellations or non-arrival we charge the whole course fee.

Tentti

Koulutuksen läpäistäksesi, sinun täytyy suorittaa lopputentti hyväksytysti. Tentissä on 50 monivalintakysymystä, joiden vastaamiseen on aikaa 60 minuuttia. Tentit tarkastetaan WSETllä Lontoossa.
9.4.2025 klo 16.00-17.00

Tentin peruutusehdot

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava 14 päivää ennen tenttiä sirpa.vaahti (at) perho.fi tai  050 3100 787. Myöhemmistä peruutuksista tai saapumatta jättämisestä veloitamme peruutusmaksun 50 € (+ alv 25,5 %)

Kouluttaja

Juha Sinisalo
VLB Certified Brewmaster, sertifioitu WSET Level 1 ja 2 -olutkouluttaja

Ennakkovaatimukset

Tässä koulutuksesssa ei ole ennakkovaatimuksia. Suosittelemme osallistumista tason yksi koulutukseen varsinkin, jos sinulla ei ole ennestään kovin paljon tietoa oluesta.

Osallistujan täytyy olla täyttänyt 18 vuotta osallistuakseen koulutuksen maisteluosuuteen. WSET Beer Level 2 -koulutuksessa ei järjestetä maistelutenttiä, joten tämä tason pystyy suorittamaan, vaikka ei voi tai halua maistella olutta.

Lisätiedot

Sirpa Vaahti
koulutussuunnittelija
050 3100 787
sirpa.vaahti (at) perho.fi