YLPEÄ

on vaalea ja juhlava pintahiivaolut, joka sopii juhlavuoden jokaiseen hetkeen ja tilaisuuteen. Sillä juhlistetaan 30-vuotiasta Perhon Panimoa, 90-vuotiasta Ravintolakoulu Perhoa ja 80-vuotiasta Helmi Liiketalousopistoa.

 

Ylpeän raaka-aineet ovat hiivaa lukuun ottamatta kotimaista tuotantoa. Pehkolan Mallastamon ohra on kasvatettu Limingan Ala-Temmeksessä ja luomuspeltti Birkkalan tilalla Suomusjärvellä. Hulla Norrgård- ja Svalöf Mauritz-humalalajikkeet tulevat Arctic Hopyardilta Ilmajoelta.  Nämä lajikkeet ovat maanläheisiä yrttisillä ja hennon sitruksisilla ominaisuuksillaan.  Juhlavuosien ja kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Ylpeä juhlistaa belgialaisia oluenvalmistustaitoja luonteikkaalla ja hedelmäisellä hiivallaan. Tyyliltään Ylpeä on Patersbier, joka tunnetaan belgialaisista trappistiluostareista oluena, jota munkit valmistivat omaan nautiskeluunsa.

Tämä olut on Ylpeä juuristaan.

 

Tyyli:                                        Patersbier

Maltaat:                                   pilsner / vienna / speltti (OHRA ja VEHNÄ)

Kantavierre:                           11,5

Humalat:                                Hulla Norrgård / Svalöf Mauritz

Hiiva:                                       Lallemand Abbaye

ABV:                                          5,0%