YLPEÄ
on vaalea ja juhlava pintahiivaolut, joka sopii juhlavuoden jokaiseen hetkeen ja tilaisuuteen. Sillä juhlistetaan 30-vuotiasta Perhon Panimoa, 90-vuotiasta Ravintolakoulu Perhoa ja 80-vuotiasta Helmi Liiketalousopistoa.
Ylpeän raaka-aineet ovat hiivaa lukuun ottamatta kotimaista tuotantoa. Pehkolan Mallastamon ohra on kasvatettu Limingan Ala-Temmeksessä ja luomuspeltti Birkkalan tilalla Suomusjärvellä. Hulla Norrgård- ja Svalöf Mauritz-humalalajikkeet tulevat Arctic Hopyardilta Ilmajoelta. Nämä lajikkeet ovat maanläheisiä yrttisillä ja hennon sitruksisilla ominaisuuksillaan. Juhlavuosien ja kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Ylpeä juhlistaa belgialaisia oluenvalmistustaitoja luonteikkaalla ja hedelmäisellä hiivallaan. Tyyliltään Ylpeä on Patersbier, joka tunnetaan belgialaisista trappistiluostareista oluena, jota munkit valmistivat omaan nautiskeluunsa.
Tämä olut on Ylpeä juuristaan.
Tyyli: Patersbier
Maltaat: pilsner / vienna / speltti (OHRA ja VEHNÄ)
Kantavierre: 11,5
Humalat: Hulla Norrgård / Svalöf Mauritz
Hiiva: Lallemand Abbaye
ABV: 5,0%