KIELITESTIT VIRALLISILLE OPPAILLE

Hanki todistus opastuskielitaidostasi

Perho PROsta valmistuu vuosittain noin viisikymmentä matka- ja erikoisopasta pääosin pääkaupunkiseudun virallisen oppaan tehtäviin. Englanti, ranska, espanja, saksa, italia, venäjä.. osa oppaista on suorittanut osatutkintona yhden vieraan kielen.

Matkaoppaan kielitaidon arviointi ja todentaminen

Perho PRO järjestää virallisina oppaina toimiville ja oppaaksi opiskeleville kielitaidon testaamisen ja arvioinnin, jonka kautta todennettu osaaminen voidaan merkitä myös Helsinki Oppaat ry:n Etsi opas-esittelyyn. Merkintä kyseiseen rekisteriin on mahdollista saada esittämällä kielitestitodistus Helsinki Oppaat ry:lle.

Kielitesti virallisille oppaille -kokeen kielitaidon testaajina toimivat pätevät kielen opettajat, kieltä äidinkielenään puhuvat yhteistyöverkoston jäsenet (opas, kouluttaja yms.) tai kielitestin suorittaneet viralliset oppaat.

Kuka voi osallistua oppaan kielitestiin?

Kielitestiin osallistuvalta oppaalta edellytetään virallista oppaan pätevyyttä. Lisäksi hänellä pitää olla todistus testattavan kielen opinnoista ja/tai näyttöä siitä, että on asunut ko. kielen kielialueella ja käyttänyt kieltä siellä työskennellessään.

Ensisijaiset testattavat kielet ovat englanti, ranska, espanja, saksa, italia ja venäjä, joiden lisäksi oppaat voivat ehdottaa myös muita testikieliä.

Oppaan kielitestin sisältö

Kielitesti sisältää 30 minuuttia kestävän opastusnäytön, jonka aikana opas osoittaa kielelliset valmiutensa sekä kerronnallisessa ilmaisussa että keskustelun tasolla.

Milloin oppaan kielitestejä järjestetään?

Testaukset järjestetään iltapäivisin klo 15–19 ja yksi testi kestää noin 30 minuuttia. Henkilökohtainen testiajankohta sovitaan tarkemmin ilmoittautuneiden kanssa.

Ilmoittautuminen kielitestaukseen viimeistään kaksi viikkoa ennen kielitestiä.

Ilmoittautuminen tulossa

Kielitestimaksu

Kielitestimaksu on 85 eur ja se on maksettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kielitestiä.  Kielitestiin ilmoittautuneet ja saavat tarkemmat lisätiedot omasta testiajankohdastaan sekä testikäytänteistä sähköpostiinsa.

Lisätiedot

Maarit Havukainen, vastuukouluttaja
050 455 7001
maarit.havukainen (at) perho.fi