WSET Level 2 Award in Beer

Jos haluat tietää enemmän oluesta, WSET Beer Level 2 olutkoulutukseemme on juuri sinulle tehty. Tämä koulutus on keskitason intensiivinen koulutus ja sen jälkeen ymmärrät miten eri raaka-aineet ja valmistustavat vaikuttavat oluen tuoksuun, makuun ja laatuun. Tämän koulutuksen jälkeen pystyt luontevasti valitsemaan, kuvailemaan ja maistamaan oluita.

Mitä opit?

Koulutuksessamme syvennymme oluen raaka-aineisiin ja valmistusprosessiin ja miten ne vaikuttavat olueen. Opit myös maistamaan, kuvailemaan ja arvioimaan oluen laatua.

Jos työskentelet oluen parissa, pystyt toimimaan asiantuntijana niin asiakkaille kuin kollegoillesi. Jos olet harrastaja, osaat löytää oikean oluen tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Koulutuksen sisältö

  • Oluen pääraaka-aineet ja niiden vaikutus lopulliseen tuotteeseen:
    • mallas ja muut sokerin lähteet, vesi, humala ja muut makuaineet, hiiva ja bakteerit.
  • Miten valmistustapa vaikuttaa oluen tyyliin ja laatuun:
    • käymisprosessin periaatteet, oluen panoprosessi, laitteisto ja hiivat (kasvatetut ja villihiivat).
  • Oluen säilyttäminen ja tarjoilu:
    • Ihanteelliset olosuhteet varastoinnille, oluen säilyvyys, tarjoilulämpötilat, lasit, hanaolut, pullo-olut, yleisimmät virhemaut, olut ja ruoka.
  • Maistamme yli 50 eri oluttyyliä ja opimme niiden tyypilliset piirteet:
    • Maltaiset oluttyylit (lager ja pintahiiva), humalavetoiset oluet (lager ja pintahiiva), hiivan vaikutus olueen, villihiivaoluet ja muut erikoisemmat tyylit.

Toteutus

28 tuntia opiskelua

  • 16 tuntia lähiopetusta (4 x 4 h)
  • 11 tuntia omatoimista opiskelua
  • 1 tunnin tentti

Koulutus järjestetään englanniksi.

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Kurssipäivät 29.10., 5.11., 12.11. ja 19.11.2024, klo 16.00-20.00. Tentti 3.12.2024 klo 16.00-17.00 (1 h).

Hinta

Hinta 590 € + alv 25.5 %.

Peruutusehdot

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme 50 % kurssin hinnasta. Jos peruutuksen syynä on sairaus (lääkärintodistus esitettävä), veloitamme toimistokulut 50 € + alv 25,5 %. Jos osallistuja jää saapumatta eikä ole perunut osallistumistaan, veloitamme koko kurssimaksun. Any cancellations must be notified not later than 14 days before the course starts to sirpa.vaahti (at) perho.fi or 050 3100 787. For subsequent cancellations or non-arrival we charge the whole course fee.

Tentti

3.12.2024 klo 16.00-17.00. Koulutuksen läpäistäksesi, sinun täytyy suorittaa lopputentti hyväksytysti. Tentissä on 50 monivalintakysymystä, joiden vastaamiseen on aikaa 60 minuuttia. Tentit tarkastetaan WSETllä Lontoossa.

Tentin peruutusehdot

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava 14 päivää ennen tenttiä sirpa.vaahti (at) perho.fi tai  050 3100 787. Myöhemmistä peruutuksista tai saapumatta jättämisestä veloitamme peruutusmaksun 50 € (+ alv 25,5 %)

Kouluttaja

Juha Sinisalo
VLB Certified Brewmaster, sertifioitu WSET Level 1 ja 2 -olutkouluttaja

Ennakkovaatimukset

Tässä koulutuksesssa ei ole ennakkovaatimuksia. Suosittelemme osallistumista tason yksi koulutukseen varsinkin, jos sinulla ei ole ennestään kovin paljon tietoa oluesta.

Osallistujan täytyy olla täyttänyt 18 vuotta osallistuakseen koulutuksen maisteluosuuteen. WSET Beer Level 2 -koulutuksessa ei järjestetä maistelutenttiä, joten tämä tason pystyy suorittamaan, vaikka ei voi tai halua maistella olutta.

Lisätiedot

Sirpa Vaahti
koulutussuunnittelija
050 3100 787
sirpa.vaahti (at) perho.fi