Perho PROn kestävä kehitys ja vastuullisuus

Kestävä koulutus

Järjestämme koulutukset niin, että ne tuottavat lisäarvoa opiskelijoille ja työnantajille. Laajennamme ja vahvistamme verkostoja. Tuemme opiskelijoiden tutkinnon osan suorittamista, opiskelijoiden viihtyvyyttä ja hyvinvointia koulutuksissamme.

Ympäristön kunnioitus

Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuuden käyttää sähköisiä koulutusmateriaaleja. Keittiökoulutuksissa käytämme mahdollisuuksien mukaan Green City Farmin tuotteita ja raaka-aineiden hankinta suunnitellaan ympäristöä kunnioittaen. Koulutuksissa tuetaan opiskelijan kestäviä valintoja ja toimintatapoja opinnoissaan ja ammatissaan.

Kaikkiin koulutuksiin sisällytetään kestävän kehityksen verkko-opetuspaketti.

Keittiökoulutuksissa kiinnitetään huomiota ennen kaikkea energiatehokkuuteen, hävikin minimointiin sekä kestävään kehitykseen.

Jatkuvan oppimisen näkökulmasta tarjoamme opiskelijoille jatko-opintomahdollisuuksia.

Koulutuksemme antavat opiskelijoillemme vinkkejä siihen, kuinka voivat omassa työssään ottaa huomioon vastuullisuuden ja kestävän kehityksen johtamisessa, taloudessa, liiketoiminnassa ja matkailussa.

Perho PRO panostaa Kestävän kehityksen –työryhmään, olemme varanneet resursseja kahdelle työntekijälle ryhmässä toimimiseen. Olemme mukana tekemässä Okka –säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti hakemusta.

Perho PRO järjestää viinikursseja Lontoolaisen Wine & Spirit Education Trustin (WSET) valtuuttamana. WSET on vuodesta 2019 laittanut materiaalit kierrätettäviin materiaalikoteloihin muovisten sijaan. Turhasta papereiden lähettämisestä on luovuttu, ne lähetetään nykyisin sähköpostilla. Viinikurssien maisteltavissa viineissä on orgaanisia viinejä. Kursseilla käsitellään kestävän kehityksen aiheita.

Perho PROn Kokkikoulua ollaan uudistettu niin, että se ottaa enemmän huomioon kestävän kehityksen eri teemat ja näin ollen myös lähialueen tuottajat. Uudistusten myötä kokkikoulun kaikki menut ovat suoraan kasvisruokailijoille sopivia, joko lakto-ovo tai vegaanisia. Lihaa ja kalaa saa myös jatkossakin tilattua. Tällä tavalla vähennämme hävikkiä liha- ja kalatuotteiden osalta. Liha- ja kalatuotteiden osalta käytämme tarkoin valittujen tuottajien tuotteita. Suosimme lähituottajia mahdollisimman paljon.

Sesongin tuotteita tulemme hyödyntämään muun muassa säilömisen ja kuivaamisen avulla. Säilömme oman pellon tuotteita tulevien kokkikoulujen varalle. Näin saamme myös Green City Farmin tietoisuutta vietyä kokkikoulun asiakkaille. Alkupalaksi asiakkailla on mahdollista tilata oman pellon tuotteista tehtävää kurpitsapiirakkaa.

Juomatuotteiksi perinteisten viinien rinnalle kokkikoulussa on tarjolla Perhon panimon omaa olutta.

Myös Perhon Juustola tulee näkymään enemmän kokkikoulussa ja tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden ostaa välijuuston (Perhon Rehtori sinihomejuustoa & Perhon hunajaa) Kokkikoulun menun yhteyteen tai pikkusuolaiseksi kokkikoulun alkuun.