Ammattikeittiössä toimiminen, kokki (nro 709504)

 

Ammattikeittiössä toimiminen, kokki (709504)

Koulutusaika 6.2.-2.6.2023
Hakuaika: 14.11.2022-10.1.2023
Koulutuksen kesto: 83 pv/HOKS
Esivalinta: viikolla 2/12.1.2023
Valintahaastattelut: viikolla 4/23.1.2023
Opiskelijapaikkamäärä: 15

Pandemia on vaikuttanut merkittävästi ravintola-alaan. Osa ravintola-alan osaajista on siirtynyt muille toimialoille. Kokeista on huutava pula alan työmarkkinoilla!

Tämän koulutuksen järjestäjällä Perho PRO:lla on laajat kontaktit työmarkkinoille ammattikeittiöihin. Kestävä tulevaisuus on tärkeänä osana Perho Liiketalousopiston toteuttamissa koulutuksissa.

Kouluttaudu osaajaksi, me annamme työllistymiseen mahdollisuuden!

 Ammattikeittiössä toimiminen, kokki -koulutus on osatutkintotavoitteista koulutusta, jonka ensisijaisena tavoitteena on, että opiskelijat suorittavat kaksi tutkinnon osaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Monimuotokoulutus toteutetaan käytännönläheisesti Perho Liiketalousopiston opetuskeittiössä ja työssäoppimispaikan ammattikeittiössä työssä oppien.

Kohderyhmä ja edellytykset

Ammattikeittiössä toimiminen, kokki -koulutus on suunnattu vähintään 20-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaille, jotka haluavat työskennellä ammattikeittiössä kokin tehtävissä.

Hakijoilta edellytetään vahvaa motivaatiota kokin työhön, kiinnostusta palvelualalla työskentelemiseen, keittiötyöskentelyyn soveltuvaa terveyttä, valmiutta käsitellä ja maistaa kaikkia ruoanvalmistamisessa käytettäviä raaka-aineita, valmiutta ajoittain nopeatempoiseen vuorotyöhön sekä riittävää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Koulutuksen toteutuksesta

Osatutkintotavoitteinen koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, johon kuuluu lähi- ja verkko-opetusta sekä työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ammattikeittiössä.

Työelämässä oppimisen jaksolla opiskelija suorittaa tutkinnon osien perusteiden vaatimia työtehtäviä.

Työelämässä oppimisen jaksolla opiskelija suorittaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon osat (2): Ravitsemispalveluissa toimiminen ja Lounasruokien valmistus.

Koulutusaika: 6.2.-2.6.2023

Koulutus on kokopäiväistä opiskelua.

Koulutus toteutetaan suomen kielellä.

Kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opintojen kesto voi vaihdella yksilöllisesti henkilökohtaistamisen perusteella.

 Lähi- ja verkko-opetuksen sisältö (6.2.-31.3.2023)

– Koulutuksen aloitus, sisältö, ohjeet ja apuvälineet (verkkokampus)

– Kokin työnkuva ja toimialatuntemus

– Keittiön koneet, laitteet ja välineet, ergonomia ja turvallinen työskentely

– Ammattimainen työskentely ravintolakeittiössä

– Lounas- ja à la carte -ruokien valmistaminen (liha-, kala- ja kasvisruoat, erityisruokavaliot, alku-, pää- ja jälkiruoat sekä aamiainen)

– Hygieniaosaaminen, testi

– Mahdollisuus suorittaa anniskelulainsäädännön tentti

– Työyhteisö- ja vuorovaikutustaidot

– Tarjoilun perusteet

– Ammattilaisen kädenjälki -kestävän kehityksen verkkokurssi; Johdanto kestävään kehitykseen ja Vastuullinen ruokapalveluala

Peruskoulutusjakso toteutetaan Perho Liiketalousopiston tiloissa ja opetuskeittiöissä Töölön kampuksella (Helsinki) sekä verkossa (verkkokampus).

Työpaikalla tapahtuva koulutus, tutkinnon osien suorittaminen (3.4.-2.6.2023)

– Työpaikalla tapahtuva koulutus (työelämässä oppiminen); työssäoppiminen tapahtuu viitenä päivänä viikossa (maanantai – sunnuntai) ravintolan työvuorolistan mukaisesti.

Pitkäperjantaina (7.4.2023) ja toisena pääsiäispäivänä (10.4.2023) ei järjestetä koulutusta; näillä arkipyhäviikoilla koulutusta on poikkeuksellisesti neljänä päivänä.

– Tutkinnon osien näyttöjen suorittaminen ja arviointikeskustelu

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on, että

– opiskelija kehittää valmiuksiaan keittiötyöskentelyn aloittamiseen sekä selkeyttää koulutus- ja työllistymismahdollisuuksiaan,

– opiskelija saa tiedolliset, taidolliset ja asenteelliset perusvalmiudet, joiden avulla työelämässä oppiminen ammattikeittiössä onnistuu,

– opiskelija suorittaa työssäoppimisjaksolla Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon osat: Ravitsemispalveluissa toimiminen ja Lounasruokien valmistus,

– opiskelija työllistyy koulutuksen jälkeen alan työtehtäviin tai jatkaa kokiksi kouluttautumista.

Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintojaan Perho Liiketalousopistossa.

Muuta

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Koulutukseen hakeminen

Täytä koulutushakemus www.työmarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > TE-palveluiden Oma asiointi > Haussa oleva työvoimakoulutus > hakusanana koulutuksen numero 709504 tai jätä paperihakemus TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen ja kokin tehtävissä toimimiseen.

Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintahaastatteluun, joka toteutetaan ryhmähaastatteluna. Pienryhmähaastattelut järjestetään Perho Liiketalousopiston tiloissa Töölön kampuksella viikolla 4.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Lisätietoja

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9–16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9–16.

Sami Rantanen, Perho Liiketalousopisto Oy/Perho PRO
sami.rantanen@perho.fi, 040 5959 644

Salla Frydrychová, Uudenmaan TE-toimisto Koulutuspalvelut
salla.frydrychova@te-toimisto.fi