Juustopöytä ry on myöntänyt vuoden 2025 Kultainen Juustohöylä -tunnustuksen Perhon Juustolalle

Perhon Juustolan Olli Takanen ja Teemu Lehto kävivät keskiviikkona 29. lokakuuta pokkaamassa Kultainen Juustohöylä -palkinnon Finlandia-talossa.
Vuodesta 2010 lähtien jaettu palkinto myönnetään vuosittain juustoalan toimijalle, joka on ansioitunut suomalaisen juustokulttuurin edistämisessä. Se on tapa kannustaa, kiittää ja nostaa esiin kotimaisessa juustomaailmassa kunnostautuneita.
Perhon Juustola on vuonna 2018 perustettu pieni artesaanijuustola Töölön sydämessä, Helsingissä. Perhon Juustolan tarina alkoi, kun kouluttaja, ”juustomestari” Olli Takanen ja ruokatuotannon lehtori Jarkko Ahvenainen kiinnostuivat sinihomejuuston valmistuksesta. Jo heti alusta lähtien heillä on ollut rohkeutta kokeilla erilaisten juustojen valmistamista. Nykyään myös ravintoloilla on mahdollisuus päästä mukaan tutustumaan juustonvalmistukseen ja halutessaan kehittämään ravintolaansa oma yksilöllinen juusto. Juustot valmistetaan käsityönä luomumaidosta ja kypsytetään Perhon omassa viinikellarissa.
Perhon Juustola ja sen sinihomejuusto, Perhon Rehtori, on huomioitu myös maailmalla. Vuonna 2023 Perhon Rehtori sai kultaisen maininnan World Cheese Awards -kilpailussa, johon osallistui 4 502 juustoa 43 maasta. Suussa sulava, maultaan pähkinäinen ja aromikas sinihomejuusto saa aikaan ainutlaatuisen makuelämyksen ja onkin siksi löytänyt paikkansa herkuttelijoiden juustolautasille.
Lue lisää Perhon Juustola
Lisätietoja
-
Olli Takanen
kouluttaja 040 156 3535 olli.takanen@perho.fiKokkikoulu Perho PRO
Perhon Juustola