Viinikoulu Perho PROsta valmistuneet

Ensimmäinen opiskelija valmistui Viinikoulu Perho PROsta vuonna 2001. Vuonna 2019 Viinikoulu juhli 20-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi haluamme jakaa ilomme meiltä valmistuneiden opiskelijoiden kanssa ja tuoda heidät esiin nettisivuillamme. Onneksi olkoon!

Viinikoulu Perho PRO on WSETin virallinen edustaja Suomessa. Kurssien opettajina toimivat parhaat kotimaiset ja kansainväliset viiniasiantuntijat. Viinikoulu Perho PROn suunnittelema koulutuskokonaisuus täydentää alkoholijuomien parissa työskentelevien ammattilaisten osaamista.

50. WSET LEVEL 4 DIPLOMA valmistui Viinikoulu Perho PROsta

WSET LEVEL 4 DIPLOMA on korkein Suomessa suoritettava viinialan tutkinto

WSET Level 4 Diploma- tutkinnon tarkoituksena on antaa opiskelijoille syvällistä tietoa ja ymmärrystä viinin tuotannon ja liiketoiminnan keskeisistä periaatteista. Tutkinnon suorittaneilla on tuotetietoa ja analyyttista maistamisosaamista viinien selittämiseksi ja arvioimiseksi.

Suomessa WSET Level 4 Diploman suorittaa muutama henkilö vuodessa. Opinnot kestävät vuoden ja koostuvat kuudesta kokonaisuudesta sekä opintomatkasta viinin syntysijoille– kurssi on todella vaativa. Ennen kurssille osallistumista on suoritettava WSET Level 3.

Valmistuneilla on mahdollisuus suorittaa Master of Wine -tutkinto Lontoossa. Kyseessä englantilaisen Masters of Wine -instituutin myöntämä viinialan tutkinto, jonka on suorittanut neljä suomalaista. Hekin ovat edenneet Viinikoulu Perho PROn kautta.

Helmikuussa 2019 Viinikoulu Perho PROsta valmistui 50:s WSET (Wine of Spirit and Education Trust) Level 4 Diploma. Itse asiassa näitä viinialan ammattilaisia valmistui kaksi samaan aikaan. Valmistuneet ovat Robin Salmi ja Liisa Huttu-Hiltunen. Hirmuisesti onnea!

Maaliskuussa 2020 WSET Diplomaksi valmistuneita on 54.

Robin Salmi ja Liisa Huttu-Hiltunen