RUOKAPALVELUJEN AMMATTITUTKINTO

PRO KEITTÄJÄ

Ruokapalvelujen ammattitutkintokoulutuksellamme nostat ammatillisen osaamisesi uudelle tasolle ja saat sen vakuudeksi ammattitutkinnon.

PRO Keittäjä -koulutus sisältää pääosin työpaikalla järjestettävää koulutusta (oppi- ja koulutussopimuksella), sekä syventävää kokin koulutusta lähi- ja verkko-opintojen muodossa.

Voiko sinusta tulla Pro Keittäjä?

Ravintola–alan ammattilaiselle, joka tarvitsee lisää osaamista tai haluaa täydentää ammattitaitoaan.

Koulutuksen aikana suoritetaan Ruokapalvelujen ammattitutkinto oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan, tutkinnon perusteisiin voit tutustua tarkemmin täällä. Koulutuksen aikana suoritetaan Ammattilaisen kädenjälki -kestävän kehityksen verkkokurssi.

”Kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti tapahtuvaa jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta, jonka päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet.”

Mitä Ruokapalvelujen ammattitutkintokoulutus sisältää?

  • Orientaatiopäivä
  • Luova ajattelu keittiössä: Menun suunnittelusta toteutukseen. Raaka-aineiden eri valmistustekniikat ja kypsyysasteet.
  • Juustojen valmistaminen ravintolassa: Opit mm. sinihomejuuston ja mozzarellan valmistamisen.
  • Sporttigastronomia: Tällä jaksolla tutustut sporttigastronomian saloihin. Mistä ravinnosta kuntoilija ja urheilija saa tarvittavat ravintoaineet ja miten ruoka voi samalla olla modernia ja tätä päivää. Lähijaksolla kokkaillaan myös avotulella kotakeittiössä luonnossa.
  • Leipä ravintolassa: Tämän koulutuksen jälkeen leivästä tulee ravintolasi hittituote!
  • Muuttuvat tilanteet ravintola-alalla ja esimiehen rooli: Näiden koulutuspäivien aikana opit hallitsemaan muuttuvia tilanteita, ja sen mitä se vaatii työntekijän ja esimiehen näkökulmasta. Koulutuksessa johdatellaan myös esimieskoulutuksiin.
  • Eräruoanvalmistusta luonnossa: Koulutuksen aikana opetellaan ruoanvalmistusta luonnossa ja tutustutaan sen asettamiin vaatimuksiin.
  • Vegaanisten ruokien valmistaminen: Miten luodaan vegaanisia ruokia modernisti ja nykypäivän trendien mukaisesti? Raaka-aineita haetaan hyödynnettäväksi Green City Farmin pellolta.

Oppi- ja koulutussopimuksella koulutuksen aikataulu ja kesto

PRO Keittäjä -koulutuksessa suoritetaan Ruokapalvelujen ammattitutkinto ravintolan keittiössä työn ohella, joko oppi- ja/tai koulutussopimuksella.

Lisätietoja oppi- ja koulutussopimuksista

Onko sinun mahdollista saada työpaikka ravintolasta joko oppi- ja/tai koulutussopimuksella?

Oppisopimuksen ja koulutussopimuksen ero on se, että oppisopimuksessa työnantaja maksaa opiskelijalle palkkaa. Koulutussopimus on ns. työharjoittelijan sopimus, josta ei makseta palkkaa. Jos mietitään opiskelua koulutussopimuksella, voi työtön työnhakija hakea esim. työttömyysetuutta TE-toimistosta (omaehtoinen opiskelu) opintojen ajaksi.

Ruokapalvelujen ammattitutkintoa ei voi kokonaisuudessaan suorittaa pelkästään koulutussopimuksella, pitää olla mukana oppisopimusjakso, mikäli ei ole jo aiemmin suorittanut yhtä tutkinnon osaa.

Työtön työnhakija voi hakea koulutussopimuksella opiskeluun TE-toimistolta työttömyysetuutta opintojen ajaksi. https://www.te-palvelut.fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/omaehtoinen-opiskelu

Jos hakee oppisopimuspaikkaa, TE-toimistolta voi jo etukäteen tiedustella, onko työnantajan mahdollista hakea palkkatukea työttömän palkkaamiseen oppisopimuksella. https://www.te-palvelut.fi/tyonhakijalle/tukea-tyollistymiseen/tyollisty-palkkatuella

Lähiopetuksen kesto noin vuoden. Lähiopetuspäiviä on noin 2 per kuukausi. Ruokapalvelujen ammattitutkinto suoritetaan oppi- tai koulutussopimuksella omalla työpaikalla. Koulutusaika katsotaan yksilöllisesti HOKSin mukaisesti (henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma).

Lähiopetukset ajalla 6.9.2021- 6.9.2022. 

Koulutuksen hinta

Koulutus toteutetaan ensisijaisesti oppisopimusmuotoisena, mutta voit kysyä myös muita koulutusvaihtoehtoja. Ammattitutkintokoulutuksen hinta on 150 eur.

Milloin Ruokapalvelujen ammattitutkintoon voi hakea?

Hakuaika on päättynyt. 

Lisätietoja PRO Keittäjä koulutuksesta

Jäikö jotain kysyttävää koulutuksesta? Laita viestiä tai soita Samille. 

Sami Rantanen, koulutusasiantuntija
040 595 9644
sami.rantanen (at) perho.fi