RUOKAPALVELUJEN AMMATTITUTKINTO

PRO KEITTÄJÄ

Ruokapalvelujen ammattitutkintokoulutuksellamme nostat ammatillisen osaamisesi uudelle tasolle ja saat sen vakuudeksi ammattitutkinnon.

”Kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti tapahtuvaa jatkuvaa ja ohjattua yhteiskunnallista muutosta, jonka päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet.”

Voiko sinusta tulla Pro Keittäjä?

Ravintola–alan ammattilaiselle, joka tarvitsee lisää osaamista tai haluaa täydentää ammattitaitoaan.

Koulutuksen aikana suoritetaan Ruokapalvelujen ammattitutkinto. Tutkinnon suorittaminen oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan, tutkinnon perusteisiin voit tutustua tarkemmin täällä. Koulutuksen aikana suoritetaan Ammattilaisen kädenjälki -kestävän kehityksen verkkokurssi. 

Mitä Ruokapalvelujen ammattitutkintokoulutus sisältää?

  • Leipä ravintolassa: Tämän koulutuksen jälkeen leivästä tulee ravintolasi hittituote!
  • Juustojen valmistaminen ravintolassa: Opit mm. sinihomejuuston ja mozzarellan valmistamisen.
  • Vegaanisten ruokien valmistaminen: Miten luodaan vegaanisia ruokia modernisti ja nykypäivän trendien mukaan. Raaka-aineita haetaan Green City Farmin pellolta. 
  • Sporttigastronomia: Tällä jaksolla tutustut sporttigastronomian saloihin. Mistä ravinnosta kuntoilija ja urheilija saa tarvittavat ravintoaineet ja miten ruoka voi samalla olla modernia ja tätä päivää.
  • Luova ajattelu keittiössä: Menun suunnittelusta toteutukseen. Raaka-aineiden eri valmistustekniikat ja kypsyysasteet.
  • Muuttuvat tilanteet ravintola-alalla ja esimiehen rooli: Näiden koulutuspäivien aikana opit muuttuvien tilanteiden hallintaa ravintola-alalla, sekä mitä vaatii esimiestyö. Lähijaksolla paneudutaan myös oman työn kehittämiseen. 

Oppisopimuksella koulutuksen aikataulu ja kesto

Lähiopetuksen kesto noin vuoden. Lähiopetuspäiviä on noin 2 per kuukausi. Ruokapalvelujen ammattitutkinto suoritetaan oppisopimuksella omalla työpaikalla. Oppisopimusaika katsotaan yksilöllisesti HOKSin mukaisesti (henkilökohtainen osaamisenkehittämissuunnitelma).

Lähiopetukset ajalla 15.3.2021-12.1.2022. 

Oppisopimuksella koulutuksen hinta

Koulutus toteutetaan ensisijaisesti oppisopimusmuotoisena, mutta voit kysyä myös muita koulutusvaihtoehtoja. Oppisopimuskoulutuksen hinta 150 eur.

Milloin Ruokapalvelujen ammattitutkintoon voi hakea?

Hakuaika alkaa 18.11.2020 ja päättyy 1.3.2021.

Lisätietoja Pro Keittäjä koulutuksesta

Sami Rantanen, koulutusasiantuntija
040 595 9644
sami.rantanen (at) perho.fi