OPASTUSPALVELUJEN AMMATTITUTKINTO, MATKAOPAS

Horisontissa häämöttää…

”Opit tuotteistamaan, suunnittelemaan, markkinoimaan ja toteuttamaan opastuspalveluja asiakaslähtöisesti ja vastuullisesti.”

Tutkinnon laajuus on 120 osaamispistettä ja se muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta (opastuspalvelujen tuotteistaminen ja toteuttaminen, 45 osp) sekä valinnaisista tutkinnon osista (75 osp).

Opastuspalvelujen ammattitutkinnon tutkintonimike on Matkaopas.

Kenelle

Opastuspalvelujen ammattitutkinto sopii sinulle, jolla on jo matkailualan työkokemusta tai alan opintoja. Olet asiakaspalveluhenkinen moniosaaja, jolla ei mene sormi suuhun kiperissäkään tilanteissa. Osaat suunnitella ja toteuttaa elämyksellisiä matkailukokemuksia ja puhut suomen kielen ohella vähintään yhtä vierasta kieltä sujuvasti (muu kuin suomi tai ruotsi). Jos lisäksi tunnet palavaa intoa oppia uutta ja saat lisävirtaa asiakkaista, tämä voi olla sinun juttusi!

Hyvä tietää: matkailualalla kaivataan tällä hetkellä erityisesti saksaa ja espanjaa taitavia oppaita!

Sisältö

Opinnoissasi voit suuntautua paikallisoppaaksi, matkanjohtajan tehtäviin kotimaahan tai ulkomaille, risteilyoppaan työhön risteilyaluksille, ulkomaan kohdeoppaan työhön tai erikoisopastuksiin oman erikoisalasi mukaisesti.

Mikäli suuntaudut paikallisoppaaksi pääkaupunkiseudulle, voit tutkinnon suoritettuasi hakea Helsinki oppaat ry:n jäsenyyttä ja auktorisoitua sitä kautta viralliseksi Helsinki-oppaaksi. Lue lisää

https://www.helsinkiguides.fi/fi/

Tutkintokoulutus on monimuotokoulutusta, joka sisältää lähitapaamispäiviä, ohjattua verkko-opiskelua sekä omatoimista tiedonhankintaa ja opastusympäristöön tutustumista.

Voit osallistua valmistavaan koulutukseen myös etänä, mikäli sinulla on käytössäsi toimivat verkkoyhteydet.

Kesto

Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), minkä yhteydessä määritellään myös opintojen kesto.

Opintojen keskimääräinen kesto on 6 – 12 kk, mutta mikäli sinulla on jo tarvittava osaaminen hankittuna, voit osoittaa osaamisesi myös suoraan näytössä.

Hinta

500 eur (koulutuksen hinta ilman oppisopimusta)
150 eur (koulutuksen hinta oppisopimuskoulutuksena osallistuvalle)

Lue lisää Opastuspalvelujen ammattitutkinnosta

Ajankohta ja hakuaika

Hakuaika lokakuun alussa alkavaan koulutukseen on 3.6.- 7.8.2020 ja soveltuvat hakijat kutsutaan haastatteluihin, jotka pidetään 25.8. ja 27.8.

Lisätiedot

Maarit Havukainen, koulutusasiantuntija
050 455 7001
maarit.havukainen (at) perho.fi

Sari Vuontisjärvi, koulutusasiantuntija
040 714 4290
sari.vuontisjarvi (at) perho.fi