MAJOITUS- JA RAVITSEMISALAN
ESIMIESTYÖN
ERIKOISAMMATTITUTKINTO – PRO SALIN ESIMIES

Kun pelkkä esimies ei enää riitä

Toimit sitten esimiehenä ravintolan keittiössä tai salissa, tai muissa alan esimiestehtävissä, Perho PROn Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus antaa sinulle tarvitsemasi työkalut työssäsi onnistumiseen.

Kenelle

Voit painottaa opintosi oman työsi vaatimuksia vastaavaksi, sillä rakennamme jokaiselle tutkinnon suorittajalle oman henkilökohtaisen oppimispolun. Koulutus sopii erityisesti hotelli- ja ravintola-alalla työskenteleville sali- tai keittiötyöntekijöille, joilla on alan peruskoulutuksen jälkeen vähintään kolmen vuoden työkokemus ja alaisia johdettavanaan tai pitkä alan työkokemus.

Koulutuksen aikana opit ihmisten johtamista, kehität omaa kustannustietoisuuttasi ja ymmärrät asiakkuuksien merkityksen bisneksen pyörittämisessä.  Kouluttajina toimivat ravintola-alan asiantuntijat.

Kokemuksia koulutuksesta

Heikki Liekola, keittiöpäällikkö, Ravintola Olo:
”Näin opiskelujen lopussa huomaan, kuinka paljon hyötyä majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnosta on ja tulee olemaan minulle. Voin sanoa, että koulun aikana olen kasvanut ja kehittynyt esimiehenä erittäin paljon. Nimenomaan sellaisilla osa-alueilla, joihin en olisi kiinnittänyt huomiota ilman koulutusta. Esimiehen erikoisammatti tutkinnon suoritus on minulle hyvä meriitti ja antaa paremmat eväät toimia esimiehenä jatkossakin.”

Sisältö

• Vuorovaikutus- ja työyhteisötaidot
• Taloudellinen ja kannattava toiminta osana esimiestyötä, kustannuslaskenta
• Työlainsäädäntö
• Esimiestyö, henkilöstön ja osaamisen johtaminen
• Rekrytointi, perehdyttäminen ja töiden organisointi
• Asiakkaan kohtaaminen ja henkilökohtainen myyntityö
• Myynnin johtaminen ja suositusmyynti
• Työpaikkaohjaajana ja –arvioijana toimiminen
• Kehittämisprojektin toteuttaminen

Oppisopimuskoulutuksena >> toteutetut opinnot sisältävät teoriaopetusta ja oppimistehtäviä sekä työssäoppimista omalla työpaikalla. Tutkinto suoritetaan koulutuksen loppuvaiheessa omaan työhön liittyvissä tutkintotilaisuuksissa. Jos sinulle on karttunut tarvittava määrä osaamista jo aikaisemmin, työssä tai vaikka harrastuksissa, voit suorittaa tutkinnon pelkillä tutkintotilaisuuksilla  ilman valmistavaa koulutusta.

Kesto

Valmistava koulutus ja tutkinnon suorittaminen kestävät noin 14–18 kuukautta, henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan.

Hinta

750 € (valtion tukema koulutus)
250 € (oppisopimuskoulutus)

Hakeminen

Keittiön johtamiseen painottuva koulutus alkaa keväällä 2020.

Saliesimieskoulutus alkaa 17.9.2019. Haku alkaa toukokuussa 2019.

Lisätiedot

Raija Soive, koulutusasiantuntija
050 3308 390
raija.soive (at) perho.fi