Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä (tutkinnon osa) nro 687562

Juomien myynti ja tarjoiluJuomien myynti ja tarjoilu

Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä –koulutus, nro 687562, 4.11.2019-1.3.2020 on suunnattu ensisijaisesti ilman ammatillista koulutusta oleville vähintään 18-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhan- alaisille, jotka haluavat työskennellä kokin tehtävissä. Koulutuksen toissijaisena kohderyhmänä ovat uudelle alalle suuntaavat työttömät ja työttömyysuhan alaiset ammatinvaihtajat. Hakijoilta edellytetään vahvaa motivaatiota kokin työhön, kiinnostusta palvelualalla työskentelemiseen, keittiötyöskentelyyn soveltuvaa terveyttä, valmiutta käsitellä ja maistaa kaikkia ruoanvalmistamisessa käytettäviä raaka-aineita, valmiutta ajoittain nopeatempoiseen vuorotyöhön sekä riittävää suomen kielen taitoa. Koulutus toteutetaan suomen kielellä.

Keittiökoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon kuuluu lähi- ja verkko-opetusta ja työelämässä tapahtuvaa oppimista. Koulutukseen kuuluvan työelämässä tapahtuvan oppimisjakson aikana opiskelijat suorittavat Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä -tutkinnon osan Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta.

Kaikille opiskelijoille tehdään opintojen henkilökohtaistaminen (HOKS). Opintojen kesto voi vaihdella yksilöllisesti henkilökohtaistamisen perusteella.

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lähiopetuksen sisältö (4.11.2019-3.1.2020)

  • 9 viikkoa
  • Koulutuksen aloitus, sisältö, ohjeet ja apuvälineet (verkkokampus)
  • Kokin työnkuva ja toimialatuntemus
  • Keittiön koneet, laitteet ja välineet, ergonomia ja turvallinen työskentely
  • Ammattimainen työskentely ravintolakeittiössä
  • Lounas- ja a´la carteruokien valmistaminen (liha-, kala- ja kasvisruoat, erityisruokavaliot, alku- pää- ja jälkiruoat, sekä aamiainen)
  • Hygieniaosaaminen, testi
  • Mahdollisuus suorittaa anniskelulainsäädännön tentti
  • Työyhteisö- ja vuorovaikutustaidot

Työelämäjakso (4.1.2020-1.3.2020)

  • Työelämässä oppiminen, 8 viikkoa.
  • Tutkinnonosan näytön suorittaminen ja arviointikeskustelu

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija kehittää valmiuksiaan keittiötyöskentelyn aloittamiseen, sekä selkeyttää koulutus- ja työllistymismahdollisuuksiaan. Opiskelija saa tiedolliset, taidolliset ja asenteelliset perusvalmiudet, joiden avulla työssäoppiminen ammattikeittiössä, työelämässä oppimisen -jaksolla, onnistuu. Työelämässä oppimisen -jaksolla opiskelija suorittaa Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä -tutkinnon osan Ruokapalvelun ammattitutkinnosta. Työelämässä oppimisen -jaksolla opiskelija suorittaa tutkinnon osan vaatimia työtehtäviä.

Tavoitteena työllistyä koulutuksen jälkeen alan työtehtäviin tai jatkaa Ruokapalvelun ammattitutkinto- opintoja. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa Ruokapalvelujen ammattitutkinto kokonaisuudessaan oppisopimuksella.

Hakuaika

Koulutuksen hakuaika on  22.8-30.9.2019.

Koulutukseen hakeminen

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi > Haussa oleva työvoimakoulutus > hakusanana koulutuksen numero 687562 > koulutuksen Tiedot-välilehti) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen ja kokin tehtävässä toimimiseen. Voit hakemuksessa kuvata myös mahdollista aiempaa ravintola-alan osaamistasi ja/tai suhdettasi ruokamaailmaan. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintahaastatteluun. Ryhmähaastattelut järjestetään Perho Liiketalousopiston tiloissa viikolla 43/2019. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Lisätietoja

Sami Rantanen, Perho Liiketalousopisto Oy/Perho PRO
sami.rantanen@perho.fi, 040 5959 644
www.perhopro.fi

Mira Piironen, Uudenmaan TE-toimisto koulutusyksikkö
mira.piironen@te-toimisto.fi