Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä – Minustako kokki!? Koulutusnumero 688639

                  

Ruoanvalmistus ravintolakeittiössä – minustako kokki!? -koulutus (13.1.2020-24.5.2020) on suunnattu ensisijaisesti ilman ammatillista koulutusta oleville vähintään 20-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhan -alaisille, jotka haluavat työskennellä kokin tehtävissä. Koulutuksen toissijaisena kohderyhmänä ovat uudelle alalle suuntaavat työttömät ja työttömyysuhan alaiset ammatinvaihtajat. Hakijoilta edellytetään vahvaa motivaatiota kokin työhön, kiinnostusta palvelualalla työskentelemiseen, keittiötyöskentelyyn soveltuvaa terveyttä, valmiutta käsitellä ja maistaa kaikkia ruoanvalmistamisessa käytettäviä raaka-aineita, valmiutta ajoittain nopeatempoiseen vuorotyöhön sekä riittävää suomen kielen taitoa. Koulutus toteutetaan suomenkielellä.

Keittiökoulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon kuuluu lähi- ja verkko -opetusta ja työelämässä tapahtuvaa oppimista. Koulutukseen kuuluvan työelämässä tapahtuvan oppimisjakson aikana opiskelijat suorittavat tutkinnon osan ruokapalvelujen ammattitutkinnosta. Suoritettava tutkinnon osa määräytyy työssäoppimispaikan mukaan. Tutkinnon osa on joko ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai ruoanvalmistus suurtaloudessa.

Kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opintojen kesto voi vaihdella yksilöllisesti henkilökohtaistamisen perusteella.

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

LÄHIOPETUKSEN SISÄLTÖ (13.1.2020-13.3.2020)

– 9 viikkoa

– Koulutuksen aloitus, sisältö, ohjeet ja apuvälineet (verkkokampus)

– Kokin työnkuva ja toimialatuntemus

– Keittiön koneet, laitteet ja välineet, ergonomia ja turvallinen työskentely

– Ammattimainen työskentely ravintolakeittiössä

– Lounas- ja a´la carteruokien valmistaminen (liha-, kala- ja kasvisruoat, erityisruokavaliot, alku-, pää- ja jälkiruoat sekä aamiainen)

– Hygieniaosaaminen, testi

– Mahdollisuus suorittaa anniskelulainsäädännön tentti

– Työyhteisö- ja vuorovaikutustaidot

KOULUTUKSEN MUU SISÄLTÖ, Työelämäjakso (16.3.2020-24.5.2020)

– Työelämässä oppiminen, 10 viikkoa.

– Tutkinnon osan näytön suorittaminen ja arviointikeskustelu

KOULUTUKSEN TAVOITE

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija kehittää valmiuksiaan keittiötyöskentelyn aloittamiseen sekä selkeyttää koulutus- ja työllistymismahdollisuuksiaan. Opiskelija saa tiedolliset, taidolliset ja asenteelliset perusvalmiudet, joiden avulla työssäoppiminen ammattikeittiössä, työelämässä oppimisen -jaksolla, onnistuu. Työelämässä oppimisen -jaksolla opiskelija suorittaa tutkinnon osan ruokapalvelujen ammattitutkinnosta, ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai ruoanvalmistus suurtaloudessa. Työelämässä oppimisen -jaksolla opiskelija suorittaa tutkinnon osan vaatimia työtehtäviä.

Tavoitteena työllistyä koulutuksen jälkeen alan työtehtäviin tai jatkaa ruokapalvelujen ammattitutkinto -opintoja. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa ruokapalvelujen ammattitutkinto kokonaisuudessaan oppisopimuksella.

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN

Hae tämän linkin kautta!

Voit hakea koulutukseen täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa www.te-palvelut.fi > Haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 688639 tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset, sivun vasen alareuna > klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti, sivun yläreuna > Hae tähän koulutukseen). Mikäli täytät sähköisen koulutushakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit hakea jättämällä paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan ryhmähaastatteluun. Ryhmähaastattelut järjestetään Perho Liiketalousopiston tiloissa viikolla 51. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

LISÄTIETOJA

Sami Rantanen, Perho Liiketalousopisto Oy/Perho PRO
sami.rantanen@perho.fi, 040 5959 644
www.perhopro.fi

Mira Piironen, Uudenmaan TE-toimisto koulutusyksikkö
mira.piironen@te-toimisto.fi, 02950 41016