Green City Farm

HYVINVOINTIA KESTÄVÄN KEHITYKSEN HENGESSÄ

Perho Liiketalousopiston toiminta- ja opetussuunnitelman keskiössä on hyvinvointi, jonka eteen emme vain puhu vaan myös teemme kestäviä ja konkreettisia  asioita.

Kokit ja viljelijät Perho Green City Farmilla

Malmin kampuksemme ja sen takana virtaavan Longinojan varrella sijaitsee Green City Farm, joka on Helsingin kaupungilta vuokraamamme ja keväästä 2017 muokkaamamme ja viljelemämme 1,2 hehtaarin peltoalue. Pellon muokkauksessa ovat olleet apuna Herttoniemen ruokaosuuskunnan puutarhurit.

Oppimisympäristö pellolla ja verkossa

Green City Farmilla perholaiset ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan opiskelijat pääsevät kokemaan ruoan kestävän tien ekologiselta pellolta keittiöön ja asiakkaan pöytään.

Ilmiöpohjaisessa pelto-oppimisympäristössä matkaan kytkeytyy yrittäjyyttä, markkinointia ja tuotekehitystä. Green City Farm on osa verkkokampuksemme oppimisympäristöä >> (kirjaudu vierailijana).

Juuret kumppanuusmaataloudessa

Green City Farmin juuret ovat kumppanuusmaataloudessa, joka tukee pienimuotoista ja luonnonmukaista viljelytoimintaa samalla yhdistäen lähialueen asukkaita, kaupunkilaisia ja sidosryhmiä.

”Haluamme luoda pellon ympärille yhteisöllisen ja gastronomisen verkoston, jossa toimivat viljelijät, opiskelijat, opettajat ja sidosryhmät edistävät terveellisen, ravitsemuksellisen ja maistuvan ruokakulttuurin kehittymistä Suomessa”, sanoo rehtori Juha Ojajärvi.

Lähialueen asukkaille Longinojan pelto ja Malmin kampus tuottavat tulevaisuudessa virikkeitä ja tilaisuuden osallistua viljelyyn ja ruoanvalmistukseen sekä asukkaiden omista toiveista muodostuvaan yhteisölliseen toimintaan.

Green City Farmin pääyhteistyökumppanit:

Sadonkorjuumarkkinat

Green City Farmin ensimmäinen satokasvu kerättiin, myytiin ja kokattiin ruokapöytiin la 23.9.2017 Sadonkorjuumarkkinoilla.

Editor Helsinki: Kestävä yritys ja tiedostava kuluttaja

E-lehdessä to 5.10.2017 julkaistu artikkeli (s, 7):

Lisätiedot

Perho Liiketalousopisto Oy
Juha Ojajärvi, rehtori ja toimitusjohtaja
0400 939 269, juha.ojajarvi (at) perho.fi