Baarityössä toimiminen (tutkinnon osa) nro 687575

Juomien myynti ja tarjoiluJuomien myynti ja tarjoilu

 

Baarityössä toimiminen -koulutus nro 687575 (30.9-13.12.2019) on suunnattu ensisijaisesti ilman ammatillista koulutusta oleville vähintään 18-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhan alaisille, jotka haluavat työskennellä juomien myyntiin ja tarjoiluun liittyvissä tehtävissä anniskeluravintolan baarissa tai salissa. Koulutuksen toissijaisena kohderyhmänä ovat uudelle alalle suuntaavat työttömät ja työttömyysuhan alaiset ammatinvaihtajat. Hakijoilta edellytetään vahvaa motivaatiota ja asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä, ravintolatyöhön soveltuvaa terveyttä, valmiutta ajoittain nopeatempoiseen ilta- ja viikonlopputyöhön sekä riittävää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon kuuluu lähiopetusta ja työelämässä tapahtuvaa oppimista. Koulutukseen kuuluvan työelämässä tapahtuvan oppimisen aikana opiskelijat suorittavat Baarityössä toimiminen -tutkinnon osan (Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto).

Kaikille opiskelijoille tehdään opintojen henkilökohtaistaminen (HOKS). Opintojen kesto voi vaihdella yksilöllisesti henkilökohtaistamisen perusteella.

Lähiopetuksen sisältö

 • Orientaatio
 • Väkevät alkoholit
 • Asiakaspalvelu ja baarityöntekijänä toimiminen
 • Tarjoilun perusteet
 • Oluet ja siiderit
 • Hygieniaosaaminen, hygieniaosaamistesti
 • Drinkkikoulu
 • Viinit
 • Retkipäivä
 • Anniskeluasiat, anniskelupassin suorittaminen
 • Retkipäivä

Koulutuksen muu sisältö

Työelämäjakso 21.10-13.12.2019

Tutkinnon osan näytön suorittaminen ja arviointikeskustelu

Hakuaika

Hakuaika päättyy 4.9.2019

Koulutus alkaa 30.9.2019

Koulutukseen hakeminen

Voit hakea koulutukseen täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa www.te-palvelut.fi > Haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 687575 tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset, sivun vasen alareuna > klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti, sivun yläreuna > Hae tähän koulutukseen). Mikäli täytät sähköisen koulutushakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit hakea jättämällä paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan ryhmähaastatteluun. Ryhmähaastattelut järjestetään Perho Liiketalousopiston tiloissa viikolla 38. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Lisätietoja

Marjo Rajala, Perho Liiketalousopisto Oy/Perho PRO
marjo.rajala@perho.fi, 040 183 5353

Mira Piironen, Uudenmaan TE-toimisto koulutusyksikkö
mika.piironen@te-toimisto.fi 02950 41016