AgriCulinary Chef 697820

Koulutus on suunnattu nuorille (alle 30-vuotiaille) työttömille ja työttömyysuhan alla oleville, joilla on puutarha- tai ravintola-alan osaamista ja jotka haluavat hyödyntää Agriculinary -osaamista ravintolan toiminnan kehittämisessä, raaka-aineiden jatkojalostamisessa sekä kasvattaa henkilön osaamista kestävän tulevaisuuden vaateet huomioon ottaen.

Hakijoilta edellytetään myös vahvaa motivaatiota viedä luonnonvara- tai ravintola-alan osaaminen seuraavalle tasolle, valmiutta käsitellä ja maistaa kaikkia ruoanvalmistamisessa käytettäviä raaka-aineita sekä verkko-opiskeluvalmiutta.

AgriCulinary -koulutus tarjoaa ravintola- ja luonnonvara-alan osaajille uuden näkemyksen ja osaamisen tarjottavan ruoan maailmaan sekä valmiudet toteuttaa ruoanvalmistusta luonto-olosuhteissa.

Luonnonvara- ja ravintola-alaa on yhdistelty maailmalla paljon viimeisten vuosien aikana (esim. Farm of ideas). Ravintola-alan ja viljelyn yhdistäminen koulutuksessa on uutta Suomessa.

KOULUTUKSEN TOTEUTUS

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon kuuluu lähi- ja verkko-opetusta ja työelämässä tapahtuvaa oppimista. Koulutukseen kuuluva työssäoppiminen toteutetaan Ravintola Perhossa ja Perho Green City Farmilla Malmilla (Helsinki).

Koulutuksen opetuskielenä on suomi.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

– Koulutuksen aloitus, sisältö, ohjeet ja apuvälineet (verkkokampus)

– Keittiön koneet, laitteet ja välineet, ergonomia ja turvallinen työskentely

– Viljelymenetelmät ja lannoitus

– Raaka-aineiden näkyvyys ja viestintä

– Hygieniaosaaminen, testi

– Villiyrtit

– Vastuullinen ruoanvalmistus ja ruokajärjestelmä

– Terminologia

– Aistinvarainen työpaja

– Työnhakuvalmennus

– Työssäoppiminen Ravintola Perhossa ja Green City Farmilla (viikoilla 14–43)

– Sadonkorjuumarkkinat

KOULUTUKSEN TAVOITE

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa luonnonvara- ja ravintola-alaa yhdistäviä moniosaajia. Koulutuksen toisena tavoitteena on alojen välinen kestävä yhteistyö sekä alojen yhdistäminen, mikä luo uuden kestävän kehityksen toimintaympäristön, uusia liikeideoita, uusia osaajia ja työpaikkoja.

MUUTA

Lomajakso: 5.-9.7.2021

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Koulutus alkaa 29.3. ja päättyy 4.11.

Hakuaika päättyy 10.3.2021.

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi > Haussa oleva työvoimakoulutus > hakusanana koulutuksen numero 697820) > haettavan koulutuksen Kuvaus-/Tiedot-välilehti) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Hakemuksen vahvistamiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä TE-palveluiden Koulutusneuvontaan (kts. yhteystiedot kohdasta Lisätietoja). Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan valintahaastatteluun. Pienryhmähaastattelut järjestetään Perho Liiketalousopiston tiloissa viikolla 11. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

LISÄTIETOJA

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9–16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Juha Turtiainen, Perho Liiketalousopisto/Perho PRO
050 310 0716
juha.turtiainen (at) perho.fi